Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Εθνικές Εκλογές τώρα

Πριν από λίγες μέρες ξαφνικά όλη η Ελλάδα έμαθε ότι η Χρυσή Αυγή τρομοκρατεί, δολοφονεί, τραμπουκίζει. Και όλα αυτά πριν από λίγες μέρες, όχι ένα ή δύο χρόνια, η ελληνική κοινωνία έμαθε πριν από λίγες μόνο μέρες ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι και τόσο αγνή τελικά. Μια οργάνωση με 30 χρόνια δράσης.

            Αρκετοί θα πουν ότι το δημοκρατικό τόξο συντεταγμένα δίνει απάντηση στους νεοναζί, ότι η καμπάνια κομμάτων απέναντι στην ακροδεξιά έφερε επιτέλους αποτέλεσμα και αρκετοί θα τρέξουν να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί από την επιτυχία τους αυτή.

            Για να δούμε όμως λίγο διαφορετικά τα πράγματα.

            Πριν από λίγες μέρες είχαμε τις εξής δηλώσεις από δημοσιογράφους προς την Χρυσή Αυγή, ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου μας είπε: «…Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία …. σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή..» ή ο κ. Άρης Πορτοσάλτε συμβούλεψε την Χρυσή Αυγή μετά την δολοφονική επίθεση στο Πέραμα «…βρείτε τρόπο να μην σας πιάνουν στο στόμα τους…»

            Βέβαια πριν από αυτά είχαμε δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας υπέρ κοινού μετώπου με την Χρυσή Αυγή. Σ’ αυτή την κατεύθυνση συνηγορούν οι δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη που αποκάλεσε την Χ.Α. αυτάδελφο κόμμα της Ν.Δ. ή του κ. Κρανιδιώτη που ήθελε φλερτ με την βάση της Χ.Α.

            Είχαμε προσπάθεια από διάφορους δημοσιογράφους να μας πλασάρουν την Χ.Α. ως κάτι το εναλλακτικό, κομμάτι του νέο-ελληνικού life-style, είδαμε να μας παρουσιάζουν τα μέλη της Χ.Α. ως «προσκόπους» που απλά βοηθάνε ηλικιωμένες να πάρουν την σύνταξη τους από τα ΑΤΜ (εν τέλει στημένο ρεπορτάζ), είδαμε να μας παρουσιάζουν τα καλά παιδιά της διπλανής πόρτας που έγιναν βουλευτές.

            Και ξαφνικά όλοι αυτοί σήμερα είναι αυτοί που δηλώνουν μαχητές κατά του φασισμού και του ναζισμού. Πλάι τους και αυτοί που έδωσαν πολιτικό και κοινωνικό άλλοθι σε άτομα όπως ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης ή ο Καρατζαφέρης.

            Ξαφνικά λοιπόν μάθαμε ότι η Χ.Α. ευθύνεται και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πως τα έχει καλά με εφοπλιστές και άλλα σχετικά οικονομικά εγκλήματα. Αν λοιπόν η Χ.Α. είναι τόσο βαθιά συστημικό κόμμα τι έγινε και ξαφνικά αποφάσισαν μετά από 30 χρόνια δράσης να τους κοντράρουν.  Με μία πρώτη σκέψη μπορώ να πω, πως το «συνταγματικό τόξο» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κάνουν απλά επίδειξη δύναμης στην Χ.Α. γιατί πολύ απλά δεν τα βρήκανε. Οπότε σημασία δεν έχει μόνο το γεγονός πως επιτέλους η Χ.Α. αντιμετωπίζεται όπως πρέπει, αλλά και γιατί τώρα και από ποιους πάνω απ’ όλα.


            Και όλοι αυτοί που θέλουν να τσακίσουν τον φασισμό, κύριοι ένας τρόπος υπάρχει. Τον φασισμό πρέπει να τον τσακίσει ο λαός, είναι ο μόνος που έχει την δύναμη να το κάνει και επιβάλλεται να το κάνει. Άρα να θέλετε να τελειώσετε τον φασισμό και τον ναζισμό καν’ τε εθνικές εκλογές άμεσα. Δεν πρόκειται να δοθεί λύση από την δικαιοσύνη ή κόμματα που 30 χρόνια τώρα κάνουν τα στραβά μάτια.  Δεν πρόκειται να δοθεί λύση από επαναληπτικές εκλογές οι οποίες ενδέχεται να μας οδηγήσουν σε μία πλαστή κυβερνητική πλειοψηφία. Η ΝΔ έχει 77 έδρες χωρίς τις έξτρα 50 και ο ΣΥΡΙΖΑ 72. Οι κενές βουλευτικές θέσεις θα είναι 18, άρα μπορεί να υπερκαλυφθεί αυτή η διαφορά των 5 εδρών και η ΝΔ να έχει ξεκάθαρα την πλειοψηφία χωρίς την λαϊκή ετυμηγορία. Άρα βοηθήστε την χώρα να απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος μία ώρα αρχύτερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: