Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

"ποδοσφαιράκια" ΚΑΤΣΕ-φρόνιμα...


Εδώ και μια βδομάδα έχει γίνει σάλος όταν παίχτης του ΠΑΟΚ, ο Ergys Kace αλβανικής καταγωγής, φωτογραφήθηκε με μπλουζάκι του UCK. Αμέσως ξεκίνησαν οι καταγγελίες από κάθε πλευρά για το γεγονός. Εγώ θα σταθώ σε δύο σημεία, στη σύγκριση με το αντίστοιχο γεγονός του Κατίδη και της Παπαχρήστου, αλλά και για το μορφωτικό επίπεδο που απ' ότι φαίνεται υπάρχει στον αθλητικό χώρο.



Για όσους λοιπόν το συγκρίνουν με τους Κατίδη-Παπαχρήστου. Ο Κατίδης τιμωρήθηκε αρχικά από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Αυτή τον απέκλισε από τις εθνικές ομάδες. Στη συνέχεια η ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε απόφαση να θέσει εκτός ομάδας τον παίχτη. Όσοι μιλούν λοιπόν να γίνει κάτι αντίστοιχο στον Kace γιατί δεν γίνεται να την πληρώνουν μόνο Έλληνες αθλητές, τι ακριβώς ζητάνε? Να τιμωρήσει η ΕΠΟ τον Kace? Να τον αποκλείσει από την ελληνική εθνική ομάδα? Λίγο δύσκολο. Η αντίστοιχη αλβανική ομοσπονδία είναι αυτοδιοίκητη οπότε μπορεί να πράξει όπως αυτή νομίζει. Για την περίπτωση της Παπαχρήστου προσωπικά θεωρώ ότι ήταν ναι μεν παρατραβηγμένο αλλά πρέπει να είσαι προσεχτικός στο τι κάνεις και τι λες, ειδικά όταν είσαι πρόσωπο που αντιπροσωπεύει έναν ολόκληρο λαό.

Από την άλλη οι τελευταίες δηλώσεις του Κατίδη αλλά και η κίνηση του Kace, μας δείχνει ότι δυστυχώς κομμάτι της νεολαίας στην προσπάθεια του να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα θυσιάζει την μόρφωση της. Δεν είναι δυνατόν να θεωρεί κάποιος την 28η Οκτωβρίου απλά μια μέρα που δεν είχε μάθημα. Και να βγαίνει να το λέει, χωρίς ίχνος ντροπής. Και δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο. Αρκετοί συναθλητές τους δυστυχώς τους βλέπουμε να μην μπορούν ν' αρθρώσουν κουβέντα. Αρκετοί συναθλητές τους γίνονται υποκινητές βίαιων επεισοδίων εντός αγωνιστικού χώρου, είτε με άλλους αθλητές είτε με φιλάθλους.


Το έλλειμα παιδείας στον αθλητισμό δυστυχώς είναι μεγάλο και η κοινωνία πρέπει να φροντίσει ν' αλλάξει η νοοτρόπια που κυριαρχεί στους αθλητικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: