Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μαθαίνεις Γιάννη μου, μαθαίνεις...

Από την προηγούμενη βδομάδα ο κ. Πρετεντέρης έχει βάλει σκοπό να μάθει τι εστί Χρυσή Αυγή. Ναι λοιπόν, ένας δημοσιογράφος με παρουσία στα ΜΜE τουλάχιστον 20 χρόνια, το 1995 τους καλούσε στις εκπομπές του (http://www.youtube.com/watch?v=S-vc3XyRzTs), σήμερα ξαφνικά έμαθε ότι η ΧΑ έχει εγκληματικό παρελθόν και νεοναζιστική ιδεολογία.

Πολύ πιθανό κάποιοι ξαφνικά να έγιναν Χριστόδουλοι, τότε δεν ήξεραν, διάβαζαν, δεν ασχολιόντουσαν. Τώρα έμαθαν τι είναι και τι κάνει η ΧΑ. Αλλά αλήθεια τι κάνει η ΧΑ;

Μετά από μία βδομάδα και κάτι που ξεκίνησε η όλη η ιστορία βλέπουμε κάποιους να είναι ακόμα στη μπουζού (που έλεγε και η «συναγωνίστρια») και κάποιοι να είναι εκτός και ξαφνικά να είναι κύριοι, ενώ συνεχώς βγαίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία εις βάρος τους. Βλέπουμε τον κ. Πρετεντέρη ν’ αναρωτιέται παρέα με Βορίδη και του λοιπούς γραβατωμένους  για το ποιόν της ΧΑ και ένας «παππούς» με εφηβικό στυλάκι, ν’ απορεί με όλους τους. Και δεν το αναφέρω τυχαία καθώς δυστυχώς το φαίνεσθαι μετράει και δίνει βαρύτητα στον λόγο σου όπως και ο τίτλος που φέρεις. Ο Βορίδης, πλέον κυκλοφορεί κουστουμαρισμένος και χωρίς τσεκούρι και βαφτισμένος κεντρώος, μετριοπαθής πολιτικός και επιτυχημένος υπουργός ελέω ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Πουλικάκος ήταν ο ροκάς με το φανελάκι.


Το θέμα είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα η ΧΑ ενέδωσε τελικά στο πρέσινγκ  των εφοπλιστών και των περί αυτών και εν τέλει θα κυβερνήσει. Ναι, ναι θα κυβερνήσει. Κάποιοι πρέπει να μπουν φυλακή για να βγουν λάδι οι υπόλοιποι, αλλά μιας και τα νούμερα για μελλοντική συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν βγαίνουν, η ΔΗΜΑΡ τσινάει, η ΑΝΕΛ κάνουν τα δικά τους, η ΧΑ επιβάλλεται να μπει στην κυβέρνηση για να συνεχίσει το αστικό σύστημα το έργο.



Δεν είναι όλα τυχαία, δεν έμαθαν σήμερα την ΧΑ. Να εξασφαλίσουν την διαβίωσή τους προσπαθούν κάποιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: