Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Του Βατοπεδίου το πανηγύρι

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μίας ακόμα φοβερής ιστορίας που πρωταγωνιστούν η ΝΔ και οι εκκλησιαστικοί εταίροι τους.

Τα όσα έχουν ακουστεί και τα όσα έχουμε δει να πράττουν οι άγιοι πατέρες της εκκλησιάς μας, δεν τιμούν ιδιαιτέρως τον ρόλο τους σαν κοινωνικοί λειτουργοί. Είδαμε άτομα που δεν έζησαν ποτέ να αφήνουν την περιουσία τους στο Βατοπέδι, τοπογραφικά της Βυζαντινής εποχής φτιαγμένα από δορυφόρους (google earth). Είδαμε πέντε καλόγριες να απαιτούν από κατοίκους να αδείασουν το χωριό τους.

Αλήθεια, για πιο λόγο όμως η εκκλησία χρειάζεται όλη αυτή την τεράστια περιουσία; Σε μία εποχή που ο πληθωρισμός της χωράς έχει ανέβει κατακόρυφα, ο Έλληνας πολίτης διώκεται από τις Τράπεζες και η Ε.Ε. έχει χτυπήσει το καμπανάκι για νέα επιτήρηση, είναι αρκετά προκλητικό η Ελληνική Εκκλησια να έχει στην κατοχή της όλη αυτη την περιουσία. Είναι προκλητικό την στιγμή που 1 στους 5 Έλληνες πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ο κ. Ευφραίμ να απαιτεί όλα αυτά τα τεράστια οικονομικά ποσά για ένα και μόνο μοναστήρι.

Πότε επιτέλους θα πάρει το ρίσκο η ελληνική πολιτεία να επέλθει ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους. Για πόσο ακόμα το υγιές κομμάτι της εκκλησίας θα αφήνει τους λίγους να αμαυρίζουν την εικόνα του κλήρου και της θρησκείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: