Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008

Το φαινόμενο Ζαχόπουλος

Μετά τις εκλογές του 2004 και την ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας σε κυβερνώσα παράταξη ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να ηγηθεί ο ίδιος του Υπουργείου Πολιτισμού και να είναι ο υπεύθυνος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τρία χρόνια μετά, και αφού έχουν περάσει από του Υπουργείο οι κ.κ. Βουλγαράκης, Λιάπης και αφού έχουν απομακρυνθεί απ΄αυτό αρκετοί υφυπουργοί, ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο έρχεται να σκάσει σαν βόμβα.

Ο κ. Καραμανλής κι ενώ το 2004 σαν αξιωματική αντιπολίτευση διατυμπάνιζε την πάταξη της διαφθοράς, σαν πρωθυπουργός της χώρας είναι υπεύθυνος για τα εξής σκάνδαλα: υποκλοπές, ομόλογα, απαγωγές Πακιστανών, καταστροφή της Πελοποννήσου, ανασφάλιστη εργασία σε αλλοδαπούς από στελέχη της κυνέρνησης τώρα έρχονται να προστεθούν και τα πεπραγμένα του Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ. κ. Ζαχόπουλου.

Ο κ. Ζαχόπουλος διορίστηκε από το 2004 στο ΥΠΠΟ στην θέση του Γενικού Γραμματέα. Εκεί παρέμεινε και μέχρι την παραίτηση του στις 17.12.2007 Ο πρώην Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ. ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που “έλυνε και έδενε” σε όλα τα θέματα του Υπουργείου. Από την απόπειρα αυτοκτονίας του και μετά έχει πρωταγωνιστήσει σε οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα.

Τα “ανεξάρτητα”Μ.Μ.Ε. και ο τύπος εντέχνως έχουν αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το πολιτικό μέρος της όλης ιστορίας επειμένοντας να μας ενημερώνουν μόνο για το ροζ μέρος της υπόθεσης.

Το οικονιμικό και πολιτικό μέρος της υποθέσης μπορεί να αναλυθεί στα εξής σημεία: για πιο λόγο ο πρώην Γ.Γ. είχε αυξημένες δραστηριότητες, τι έχει γίνει στα Αρχαιολογικά Συμβούλια και ποιοι χώροι έχουν αποχαρακτηριστεί και τέλος πως διαχειριστήκαν τα κονδύλια και για ποιον σκοπό.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις πρώτα σ' αυτά τα ερωτήματα. Τον ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρει ποιος έδωσε το DVD σε ποιον, αν λείπουν σκηνές και πόσες ερωμένες είχε ο κ. Ζαχόπουλος.

Καλή αρχή κάνανε πάλι οι Νεοδημοκράτες. Ο ελληνικός λάος οφείλει να πάρει επιτέλους θέση και να ρίξει αυτή την κυβέρνηση σκανδάλων και νταβατζήδων (ή καραγκιόζηδων όπως είχε πει ο κ. Κεφαλλογιάννης το 2005).

Δεν υπάρχουν σχόλια: