Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Κασιμάτη

κ. Κασιμάτη,


πριν λίγες μέρες πληροφορήθηκα μέσω τις εφημερίδας “Η πόλης μας” την πρόθεση σας για την δημιουργία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων. Μια πρωτοβουλία που μόνο παραδειγματική πρέπει να είναι και για τους δημάρχους των όμορων δήμων μας αλλά και γιατί όχι και όλων των υπόλοιπων δήμων της χώρας.

Η νέα γενιά τα τελευταία δύο χρόνια είναι στο προσκήνιο. Το φοιτητικό κίνημα ζωντάνεψε ξανά, με τους αγώνες του για την μη αναθεώρηση του άρθρου 16 και την εναντίωση του στην συνολική εκπαιδευτική απορύθμιση, θα έλεγα εγώ, που προώθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το μαθητικό κίνημα είναι ξάνα ώριμο. Από την περίοδο του 1998 που οι μαθητές συντεταγμένοι αντιδρούσαν για τις αλλαγές του τότε υπουργού κ. Αρσένη, κατάφεραν τα τελευταία δύο χρόνια και αυτοί με την σειρά τους να αποδείξουν πως έχουν και δικαίωμα στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή.

Πολλοί είναι αυτοί που ευαγγελίζονται την μη συμμετοχή των νέων στα κοινά του τόπου. Απάντηση σε όλους αυτούς είναι όλοι οι φοιτητές που συμμετείχαν σε Γενικές Συνελεύσεις και “κατέβαιναν” στον δρόμο, απάντηση είναι οι 88.000 νεολαίοι που συμμετείχαν στις διαδικασίες για την ανάδειξη των συνέδρων στο Συνέδριο Επανίδρυσης της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και οι 5.000 σύνεδροι που αναδείχθηκαν μέσα απ' αυτή την πολιτική διαδικασία. Απάντηση είναι οι νέοι που συμμετείχαν ενεργά τα τελευταία χρόνια στην Κ.Ε.Δ.ΝΟ.ΣΥ.ΝΕ. (Κεντρική Ένωση Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων Νέων) την οποία ο κ. Παυλόπουλος έντεχνα αποφάσισε να παραμερίσει αρχικά και να την διαλύσει εν τέλει.

Η νέα γενιά στο σύνολο της ανεξαρτήτου πολιτικού υπόβαθρου θα κλιθεί να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ποτέ η νεολαία μετά από την εποχή της μεταπολίτευσης και γιατί όχι και του Εμφυλίου. Η γενιά μας είναι η πρώτη που θα αναγκαστεί να ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Είμαστε η γενιά που απαρτίζει την λεγόμενη γενιά “των 600 ευρώ”. Το μέλλον που μας επιφυλάσσουν μόνο ως δυσοίωνο μπορεί να χαρακτηριστεί. Μεγάλος αριθμών νέων έχει έρθει αντιμέτωπος με την ανεργία, πολλοί είναι αυτοί που ενώ έχουν πτυχίο δεν έχουν εργασιακά δικαιώματα (στο Πανεπιστήμιο Κρήτης που φοιτώ 3 τμήματα μέχρι στιγμής δεν κατοχυρώνουν εργασιακά δικαιώματα στους απόφοιτους). Ο ελεύθερος χρόνος πλέον μόνο σαν άγνωστη έννοια μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η νέα γενιά όμως έχει φωνή, έχει όραμα για το μέλλον της χώρας και το κυριότερο έχει αξίες και ιδανικά. Με την κίνηση σας αυτή βοηθάτε την νέα γενιά στην πόλη μας να αποκτήσει την δική της φωνή και αυτό σας τιμά ιδιαίτερα. Ευελπιστώ μόνο η νεολαία του Κορυδαλλού να ανταποκριθεί στο κάλεσμα σας και να γίνει ξανά μπροστάρης της κοινωνίας και συμμέτοχος σε μία νέα κοινωνική ανατροπή.


Αγκανάκης Παναγιώτης

τ. Γραμματέας Π.Α.Σ.Π. Α.Ε.Ι. Ηρακλείου

τ. εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού Π.Κ. στο ΝΟ.ΣΥ.Ν. Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: