Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Δημοτικές εκλογές, αλλαγή τώρα.

Λιγότερο από δύο μήνες έμειναν μέχρι την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών. Ήδη τα επιτελεία έχουν λάβει θέσεις μάχης, υποψήφιοι ανακοινώνονται και η μάχη για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις καλά κρατεί.

Δυστυχώς όμως ακόμα οι περισσότεροι δεν έχουν δώσει ουσιαστικές απαντήσεις για το πως θα διοικήσει σε περίπτωση που εκλεγεί, το σχέδιο που θα ακολουθήσει προκειμένου να βγει ο εκάστοτε δήμος από το αδιέξοδο που τον έχουν οδηγήσει επιλογές της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας.

Αρκετοί δημότες είναι ευχαριστημένοι αν οι υπάλληλοι του δήμου μαζεύουν τα σκουπίδια, αν καθαρίζουν τους δρόμους. Αυτά και μόνο γι αρκετούς φαντάζουν αρκετά προκειμένου να χαρακτηρίσουν κάποιον επιτυχημένο δήμαρχο.

Οι καιροί όμως άλλαξαν και η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται επιτέλους να παίξει τον ρόλο που της αρμόζει. Όπως διατύπωσα και παραπάνω η τοπική αυτοδιοίκηση πλέον είναι αναγκασμένη να προσαρμόζεται στις επιταγές της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Δεν είναι τυχαίο πως πλέον κανένας συνδυασμός δεν αναζητά το χρίσμα των κομμάτων της κυβέρνησης, με κάποιες εξαιρέσεις σε κάποιους Δήμους για την Νέα Δημοκρατία . Δεν είναι τυχαίο πως η Νέα Δημοκρατία, η οποία διατυμπάνιζε πριν από λίγους μήνες πως δεν δίνει κανένα χρίσμα παρά μόνο σε σημαίνοντα πρόσωπα της εκάστοτε περιοχής, τώρα να προσπαθεί για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους, καθώς δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνει υποψηφίους κάθε κόμμα εκτός του κυβερνητικού, να κερδίσει τις εντυπώσεις, με πρόσωπα όμως που κουράζουν, που έχουν εκτεθεί ήδη και έχουν αξιολογηθεί, θετικά ή αρνητικά.

Από την άλλη η “λύση” που προσφέρουν τα “ανεξάρτητα” σχήματα τα οποία όμως στελεχώνονται από άτομα με συγκεκριμένες πολιτικές και κομματικές εξαρτήσεις δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρή πρόταση για την διοίκηση κάποιου δήμου αφού τα προβλήματα που καλείται να αντιμετώπιση η τοπική αυτοδιοίκηση μόνο ανεξάρτητα πολιτικών δεν είναι.

Ειδικά για την πόλη μας, δεν έχουμε ανάγκη από άτομα που απλά να λένε χρόνια πολλά στην ονομαστική εορτή του κάθε πολίτη. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα ίδια άτομα που τόσα χρόνια διοίκησαν και έφεραν το Δήμο Κορυδαλλού στην κατάσταση που είναι. Χορτάσαμε από άτομα που τη μία μέρα συμφωνούν να είναι κεντρικό εργοτάξιο η Πλατεία Ελευθερίας και την άλλη στιγμή κάνουν αγώνα για να μην συμβεί αυτό. Δεν χρειαζόμαστε άτομα που έχουν μετατρέψει τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες του Δήμου σε προσωπικά “άρματα” για την διαφήμισή τους. Που είναι συνένοχοι στην ομηρία πάνω από 11.000 συνανθρώπων μας, και αντί να δώσουν αγώνα να γίνει μόνιμη η πρόσληψη τους, αφού καλύπτουν πάγιες θέσεις (όπως η καθαριότητα), φροντίζουν απλά να κρατάνε χαμηλά τα ποσοστά της ανεργίας προκειμένου να βγαίνουν τα νούμερα στους κυβερνώντες.

Το ζήτημα λοιπόν είναι να υπάρξουν πρόσωπα με νέες ιδέες, με προοπτική για τον Δήμο μας, με πρόταση για την ορθή διοίκηση του Δήμου. Που έχουν την θέληση να στηρίξουν τον πολίτη του Κορυδαλλού και πάνω απ' όλα να μπορέσουν να φτιάξουν ένα νέο μέλλον στην πόλη. Μοναδική επιλογή προκειμένου να μην ζήσουμε μία από τα ίδια είναι η ανάδειξη του “Πάμε Αλλιώς” σε πρώτη δύναμη στις επικείμενες εκλογές και να στηρίξουν όλοι οι δημότες την αλλαγή που θα επέλθει στο Δήμο με δήμαρχο τη Καίτη Κυλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: