Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Μία νέα κοινωνική επανάσταση

Έχουν περάσει οκτώ μήνες από την στιγμή που ανέλαβε το αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα. Οκτώ μήνες που βλέπουμε μία προσπάθεια εξ ανθρωπισμού της αμερικανικής κοινωνίας.

Τελευταίο επιχείρημα του Προέδρου είναι η δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας, δηλαδή την δημιουργία ενός κράτους πρόνοιας. Όσο απίθανο και να φαντάζει αυτό στην χώρα του καπιταλισμού ο Μπαράκ Ομπάμα κάνει πράξει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Προσπαθεί να κάνει μία νέα κοινωνική επανάσταση στις ΗΠΑ. Προσπαθεί να δώσει αξία και σημασία σε κάθε πολίτη της χώρας του και όχι μόνο στους έχοντες και στους κατέχοντες. Την ίδια στιγμή δέχεται επίθεση από Ρεπουμπλικάνους αλλά και ασφαλιστικές επιχειρήσεις ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σοσιαλιστικό κράτος. Αλήθεια όμως ποιο είναι ακριβώς το λάθος των κινήσεων του Μπαράκ Ομπάμα και γενικότερα της Σοσιαλδημοκρατίας εν έτη 2009; Σε ποια οικονομική κατάσταση βρίσκονται κράτη με ισχυρό κοινωνικό χαρακτήρα και σε ποια οι μητροπόλεις του καπιταλισμού;

Ο Μπαράκ Ομπάμα μας αποδεικνύει πως αν ένας πολιτικός έχει όραμα και σχέδιο για την χώρα του και την λαϊκή εντολή μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με όλα τα οικονομικά και πολιτικά-πελατειακά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: