Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Η γενοκτονία συνεχίζεται

Ολοκληρώθηκαν ήδη δύο βδομάδες που ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει σε καθημερινή βάση τα παλαιστινιακά εδάφη στη λωρίδα της Γάζας. Δύο βδομάδες τώρα το Ισραήλ συνεχίζει την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού με πρόσχημα την εξόντωση εξτρεμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Ήδη 435 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους ενώ υπάρχουν πάνω από 2000 τραυματίες. Όπως είναι εύκολα κατανοητό η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια είναι άμεση. Όμως στην προσπάθεια τους για πλήρη εξόντωση των Παλαιστινίων ο ισραηλινός στρατός εμβόλισε το πλοίο DIGNITY το οποίο μετέφερε φάρμακα που είχε συλλέξει η οργάνωση FREE GAZA MOVEMENT. Επίσης στο στόχαστρο μπήκαν ακόμα και πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το Islamic University of Gaza.

Η Ε.Ε. καθυστερημένα προσπαθεί να πάρει ενιαία θέση ενώ οι Η.Π.Α. εξ αρχής τάχθηκαν στο πλευρό του Ισραήλ (ακόμα και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Obama δεν έχει πάρει κάποια θέση αλλά δεν πρόκειται να κρατήσει διαφορετική στάση απ’ αυτή του προέδρου Bush). Ακόμα ένα αρνητικό και η ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την φιλοαμερικανική Τσεχία.

Για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες των αποτελεσμάτων των ιμπεριαλιστικών πρακτικών που ακολουθούν οι Η.Π.Α. και οι πραγματικοί σύμμαχοι της. Για μία ακόμη φορά ένας λαός δοκιμάζεται και δεινοπαθεί. Τα ίδια έγιναν και το καλοκαίρι στην περιοχή της Γεωργίας με την περιοχή της Αμπχαζίας και της Ν. Οσετίας να εξεγείρονται ενάντια στην Γεωργία (με την βοήθεια της Ρωσίας). Σαν ελληνικό έθνος τα ίδια βιώσαμε και με την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: